Alarko Carrier üst üste 8’inci Kez Ödüle Layık Görüldü
EKONOMİAlarko Carrier, İklimlendirme Sanayicileri İhracatçılar Birliği (İSİB) tarafından “En Çok Klima Santrali, Rooftop, Fancoil, Paket Tipi Klima İhracatı Yapan Firma” ödülüne layık görüldü.
Bu yıl kuruluşunun 10’uncu yılını kutlayan İSİB, 2020 yılı boyunca iklimlendirme sektöründe gerçekleştirdiği ihracat faaliyetleriyle fark yaratmış şirketleri ödüllendirdi. İklimlendirme sektörünün öncü şirketi Alarko Carrier, İklimlendirme Sanayicileri İhracatçılar Birliği (İSİB) tarafından En Çok Klima Santrali, Rooftop, Fancoil, Paket Tipi Klima İhracatı Yapan Firma kategorisinde 8’inci kez lider olarak ödüle layık görüldü.
İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine İSİB Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ödül almaya hak kazanan firmaların yönetim kurulu üyeleri ve profesyonel yöneticileri ile sektör paydaşları katıldı.
Aynı kategoride 8’inci ödül
Alarko Carrier böylece aynı kategoride 8’inci kez ödülü kazanarak büyük başarı elde etti. Covid-19 salgını ile iç ortam hava kalitesinin öneminin her zamankinden daha fazla olduğu günümüzde Alarko Carrier, merkezi iklimlendirme ürünleri ile insanın bulunduğu her ortamda hijyen, verimlilik ve güvenlikten ödün vermeyerek “gerçek konfor” üretmeye devam ediyor. Ellinin üzerinde klima santrali üreticisinin bulunduğu Türkiye’de, Alarko Carrier hem iç pazar hem de ihracat yaptığı 65’e yakın ülkede müşterilerin farklı ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. Sadece ilk yatırım maliyetini düşünerek değil ömür boyu maliyet yaklaşımı ile müşterilerine çözümler sunarak ve kaliteden asla taviz vermeyerek bu alandaki başarısını aldığı ödüller ile taçlandırıyor.
“Türkiye, iklimlendirme ihracatından büyüme potansiyeline sahip”
Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan; şirketin geliştirdiği ihracat stratejisine işaret ederek şunları belirtti: “Yine 2020 yılında ihracat alanında daha katma değerli ürünlere odaklandık ve ihracatımızın ciro içindeki payı yüzde 17 oldu. İhracatımızdaki bu artış döviz kurlarındaki yükselişe paralel olarak bilanço performansımızı da olumlu etkiledi.”
Akan, iklimlendirme sektöründe Türkiye’nin ihracattaki rolüne de değindi: “Dünya’daki ihracat büyüklüğünde Türkiye 2020 yılında 4,7 milyar USD ihracat ile dünya iklimlendirme sektöründen yüzde 1 paya sahip. Buna rağmen genç nüfus, jeopolitik konum ve kalifiye eleman avantajları dikkate alındığında önümüzdeki dönemde yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz.”
İlginizi Çekebilir