Aksigorta, ‘Hayata Devam Türkiye’ Deprem Tırını AKUT’a Bağışlıyor
AJANSAksigorta, AKUT’la birlikte, toplumu başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda bilgilendirmek amacıyla 2010 yılında başlattığı ve 5 yıllık kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak tasarladığı “Hayata Devam Türkiye” projesinin ikonik deprem tırını AKUT’a bağışladı. Aksigorta, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile birlikte, başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla 2010 yılında başlattığı ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin ikonik tırını, partneri AKUT’a bağışladı. Depremler başta olmak üzere, afetler konusundaki bilgi yetersizliğinin, kayıpları daha da artırdığı gerçeğinden yola çıkılarak başlatılan projede, 5 yıl boyunca 52 il ve 174 ilçe meydanında 5.4 milyon kişiye ulaşmıştı. AKUT’a devredilen ikonik tır, “3 boyutlu G Force deprem simülatörü” ve “Güvenli Oda” ve “Güvenli Olmayan Oda” olarak iki farklı bölümüyle; 7,4 büyüklüğündeki 1999 Büyük Marmara Depremi’ni simülasyon üzerinden birebir yaşatmasıyla tanınıyor. Afet öncesi bilinç kazanımına destek Proje kapsamında 60 bin km yol kat eden deprem tırının, deprem ve doğal afetler farkındalığı konusunda oldukça faydalı olduğunu dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ‘Hayata Devam Türkiye’ projesi, toplumun bilinçlenmesi anlamında oldukça başarılı bir projeydi. Şimdi ise Aksigorta olarak ikonik hale gelen deprem tırını AKUT’a bağışlıyor ve AKUT’un afet öncesi verdiği eğitimlere destek vererek, afetlere karşı toplumsal direncimizi artırmayı amaçlıyoruz. Depremleri önleyemesek de yarattığımız farkındalıkla, yaşanan depremlerin bir doğal afete dönüşmesini engelleyebiliriz’’ diye konuştu. Afetlerde kriz yönetiminden risk yönetimine geçilmesi gerekiyor Afetler konusunda ülke olarak, artık kriz yönetiminden risk yönetimine geçtiğimiz bu günlerde risk yönetiminin daha da hızlandırılmasının hayati hale geldiğinin altını özellikle çizen AKUT Başkanı Recep Şalcı ise şunları söyledi: “Bu gerçeği, geçen sene yaşadığımız İzmir Depremi ve bu sene yaşadığımız Akdeniz yangınları ve Karadeniz sel felaketlerindeki can ve mal kayıplarımızla, bir kez daha acı bir şekilde gözlemledik. Sivil toplumla özel sektörün işbirliği yapması çok önemli. Aksigorta ile bu konuda tüm Türkiye’ye; hatta belki de tüm dünyaya örnek olacak bir iş birliği içerisindeyiz ve bu iş birliğimiz artarak devam edecek. Aksigorta ile beraber yürüttüğümüz bu özel eğitim ve farkındalık projesi için Aksigorta’ya şükranlarımı sunuyorum.” Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Aksigorta, AKUT’la birlikte, toplumu başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda bilgilendirmek amacıyla 2010 yılında başlattığı ve 5 yıllık kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak tasarladığı “Hayata Devam Türkiye” projesinin ikonik deprem tırını AKUT’a bağışladı.
Aksigorta, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile birlikte, başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla 2010 yılında başlattığı ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin ikonik tırını, partneri AKUT’a bağışladı. Depremler başta olmak üzere, afetler konusundaki bilgi yetersizliğinin, kayıpları daha da artırdığı gerçeğinden yola çıkılarak başlatılan projede, 5 yıl boyunca 52 il ve 174 ilçe meydanında 5.4 milyon kişiye ulaşmıştı. AKUT’a devredilen ikonik tır, “3 boyutlu G Force deprem simülatörü” ve “Güvenli Oda” ve “Güvenli Olmayan Oda” olarak iki farklı bölümüyle; 7,4 büyüklüğündeki 1999 Büyük Marmara Depremi’ni simülasyon üzerinden birebir yaşatmasıyla tanınıyor.
Afet öncesi bilinç kazanımına destek
Proje kapsamında 60 bin km yol kat eden deprem tırının, deprem ve doğal afetler farkındalığı konusunda oldukça faydalı olduğunu dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ‘Hayata Devam Türkiye’ projesi, toplumun bilinçlenmesi anlamında oldukça başarılı bir projeydi. Şimdi ise Aksigorta olarak ikonik hale gelen deprem tırını AKUT’a bağışlıyor ve AKUT’un afet öncesi verdiği eğitimlere destek vererek, afetlere karşı toplumsal direncimizi artırmayı amaçlıyoruz. Depremleri önleyemesek de yarattığımız farkındalıkla, yaşanan depremlerin bir doğal afete dönüşmesini engelleyebiliriz’’ diye konuştu.
Afetlerde kriz yönetiminden risk yönetimine geçilmesi gerekiyor
Afetler konusunda ülke olarak, artık kriz yönetiminden risk yönetimine geçtiğimiz bu günlerde risk yönetiminin daha da hızlandırılmasının hayati hale geldiğinin altını özellikle çizen AKUT Başkanı Recep Şalcı ise şunları söyledi: “Bu gerçeği, geçen sene yaşadığımız İzmir Depremi ve bu sene yaşadığımız Akdeniz yangınları ve Karadeniz sel felaketlerindeki can ve mal kayıplarımızla, bir kez daha acı bir şekilde gözlemledik. Sivil toplumla özel sektörün işbirliği yapması çok önemli. Aksigorta ile bu konuda tüm Türkiye’ye; hatta belki de tüm dünyaya örnek olacak bir iş birliği içerisindeyiz ve bu iş birliğimiz artarak devam edecek. Aksigorta ile beraber yürüttüğümüz bu özel eğitim ve farkındalık projesi için Aksigorta’ya şükranlarımı sunuyorum.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir