© Sektorel 2021

21.YÜZYIL YETKİNLİKLERİ EĞİTİM PROGRAMI MZV-MEF YETGEN’DE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Türkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı olarak kurulan ve 6 yıldır binlerce gence sayısız yetkinlik kazandıran MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı, bu yılın ikinci eğitim dönemine 8 Mayıs Cumartesi günü başladı.

Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) ve MEF Üniversitesi tarafından desteklenen, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut’un liderliğinde yürütülen MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Farkındalık Programı’nın, bu yıl ikinci döngüsü, 8 Mayıs 2021, Cumartesi günü başladı.

 

Türkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan, 2015’ten bu yana 21. Yüzyıl yetkinliklerinin ve farkındalığının kazandırılmasını amaçlayan, ‘yetkin’ bireyler yetiştirilmesini hedefleyen MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na sene başında 6.000’den fazla başvuru alındı. Programın birinci döneminden 720 öğrenci mezun oldu. Gelen yoğun talepler nedeniyle alınan ek başvurularla, programın ikinci dönemine 81 ilden 940 öğrenci kabul edildi. Eğitimleri, dileyen herkes ve Yetkin Gençler ve Mehmet Zorlu Vakfı YouTube kanalları üzerinden canlı olarak izleyebiliyor. 

 

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: “21. Yüzyılın gerektirdiği yetkinliklere sahip olmak, kendinizi geliştirmek, kariyer yolunda sizlere güç ve cesaret vermek için büyük önem taşıyor.”

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, yeni dönemin açılışındaki konuşmasında, “Mehmet Zorlu Vakfı olarak geleceğimizi şekillendirecek, ülkemizi ve dünyayı daha iyi bir noktaya taşıyacak gençlerin gelişimine katkı sağlayacak iş birliklerine çok değer veriyoruz. MEF Üniversitesi ile birlikte altı senedir paydaşı olduğumuz programın 21. Yüzyıl Yetkinlikleri konusunda farkındalık yarattığını gözlemliyoruz. Ancak bundan daha önemlisi; birlikte ekip olarak düşünmenin, konunun uzmanları ile bir araya gelerek sohbet edebilmenin, liderlerinizle olan iletişimin ve kendinizi açık ve net bir şekilde ifade edebileceğiniz bir ortam olmasının ileride iş yaşantınızda sizlere çok büyük değer katacağına inanıyoruz” dedi. Yüngül içinde bulunduğumuz 21. Yüzyılın gerektirdiği yetkinliklere vurgu yaparak “Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde 21. Yüzyılın gerektirdiği yetkinliklere sahip olmak hem akademik hem de sosyal alanda kendinizi geliştirmek için çok büyük önem taşıyor. Diliyorum ki, bu program önce eğitiminiz devam ederken, sonra da hayal ettiğiniz kariyer yolunda size cesaret ve güç verir” dedi.

 

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut: “Gençlerin kilitlenmiş potansiyelini açığa çıkarmaktan daha büyük bir başarı ve fayda yok.”

 

Programın açılışında konuşma yapan YetGen’in Kurucusu, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, “Bundan tam 6 yıl önce gençler için Türkiye'nin ilk 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Programını kurguladık. Gençleri eğitim sistemimizin eksik kaldığı yetkinlikler konusunda bilinçlendirip daha başarılı bir kariyer, daha mutlu bir yaşama hazırlanmaları için Mehmet Zorlu Vakfı ve MEF Üniversitesi desteğiyle sıra dışı konuşmacılarla buluşturuyoruz. Geçmiş yıllarda bu eğitimi alan liderler eşliğinde atölye ortamında 21. Yüzyıl Yetkinliklerini deneyimleyerek geliştirecekleri ortamlar yaratıyoruz” dedi. 

 

Erkut, konuşmasına şöyle devam etti; “Geçen yıl yaşanan pandemi YetGen'i farklı bir noktaya taşıdı. Online eğitim ile Türkiye'nin her yerinden binlerce gence ulaştık. 2021'de yılda bir kez yaptığımız YetGen'i 2 kere tekrarlamaya karar verdik. 2021'in ilk YetGen'ini Mayıs Ayı başında bitirdik. YetGen 2. dönem için binlerce genç arasından seçilen 940 genç ile 8 Mayıs’ta tekrar eğitimimize başladık. YetGen'e kabul alan almayan herkes eğitimlerimize eş zamanlı canlı yayınlarla ulaşabiliyor. YouTube kanalımız günlük olarak 800 saat izleniyor. YetGen'in her döneminin sonunda hissediyorum ki; gençlerin kilitlenmiş potansiyelini açığa çıkarmaktan daha büyük bir başarı ve fayda yok'' dedi. 

 

Katılımcıları Bekleyen Yetkinlikler 

Derslerde, Kariyer Planlama, Sunum Teknikleri ve Takım Çalışması, Sunumlar ve Yazılı İçerik Hazırlama, Algoritmik Düşünmeye Giriş, Excel, Teknoloji Okuryazarlığı, Sürdürülebilirlik ve Sosyal İnovasyon, Girişimcilik, 21. Yüzyıl Okuryazarlıkları (Dijital Okuryazarlık, Medya Okuryazarlığı, Finansal Okuryazarlık, Ekonomik Okuryazarlık ve Bilgi Okuryazarlığı), Öz Gelişim ve Aktif Vatandaşlık, İş Dünyasına Geçiş gibi konulara yer verilecek. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleşen eğitimlerde, alanında uzman konuşmacılar da misafir olarak katılıyor, sadece 2021’in birinci periyodundaki derslere 52 konuk konuşmacı, ilham veren içerikleriyle yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER